Styret har 10/11/23 gjennomført budsjett møte og signert budsjettet for 2023.

Vi har valgt å følge anbefaling fra USBL om å øke felleskostnader med 15% fra 1. januar 2023. 

Om dette ikke blir gjort, vil årets resultat ende på et minus på ca. 500.000. Med økningen sørger vi for en buffer for uventede vedlikehold og eventuelt ende på pluss siden når regnskapsåret er omme. 

De fleste vet stort sett at mye er blitt dyrere i samfunnet og da vi ikke vil ende med å inntekter ikke henger bak utgifter, ser vi det nødvendig å øke i år.  Vann og avløp økes med 16%, så her er det fint om hver enkelt beboer gjør sitt for å kontrollere vannforbruket. 

Vi har valgt ikke å gjennomfører noen større oppgraderinger, betalt utelukkende av sameiets sin fellessum, men hellere bruke tiden på å se alle nåværende avtaler igjennom for å sikre bedre vilkår for sameiet samt søke om midler for grønne tiltak. Vi gjør dette for å bygge en solid økonomi med rom for oppgradering i 2024. Vi fjerner f.eks. green garden hage hjelpen tiltaket og håper at vi sammen kan fikse det som må fikses. Det samme gjelder dugnad. 

Vi har redusert henting av søppel til to ganger i uken slik vi her sparer 183.000 NOK i året. 

Områder som er anbefalt å ha penger til omkring vedlikehold: Heis og kloakk i garasjen (ødelagt), problemer med isolasjonen i lavblokken fra taket. Større buffer oppsparinger. 

Vedlikehold bygget: 200.000 NOK

Vedlikehold fellesområder: 200.000 NOK

Heis vedlikehold: 100.000 NOK

 

Avtaler som vi vil se på for bedre vilkår: 

  • Telia avtale - TV og internett. 
  • Forsikringsavtale. 
  • Lånekostnader på lån av nye vinduer - pågår nå. 
  • Nye rammeavtaler for håndverkere, vvs og låsesmed. 
  • Vaktmester tjeneste. - se etter alternativer. 
  • Annen søppel løsning - kan være billigere pga. færre hentinger. 
  • Alternativ til bedre og billigere renhold. 

Du kan se signert budsjett under artikkelen. 

Les hele grunnlaget og anbefalingen fra revisjonen KPMG og USBL. 👇

Budsjettutkastet er et forslag fra Usbl basert på foreløpige opplysninger og noen generelle justeringer. Behandling av budsjettet må gjøres på et styremøte og signeres i portalen innen 15.november. Styret må samtidig ta stilling til endring av felleskostnader. Budsjettutkastet styrer mot et underskudd på ca. 499.000,- etter renter og avdrag på felles lån. Merk at det i utkastet ikke er avsatt til løpende vedlikehold eller oppgraderinger på bygningsmassen. Dette må styret selv føre inn i budsjettet dersom dette planlegges i 2023.

Sameiet er i dag i en solid økonomisk situasjon, men det oppfordres likevel til en økning i felleskostnadene til drift for å styre mot et budsjett som går i balanse. På lang sikt er det viktig at inntektene ikke blir hengende etter kostnadene for å opprettholde dagens situasjon og ha en buffer for uforutsette kostnader.

Noen punkter jeg vil at styret skal ta stilling til: - Økning i felleskostnader drift bør økes fra 01.01.2023 med 15%. Dette for at budsjettet skal gå i pluss. - Kommunale avgifter til vann og avløp øker mye og vil trolig også øke i årene fremover. Har styret vurdert å installere vannmåler til bygningene? Da vil faktisk forbruk faktureres Sameiet, fremfor estimert forbruk basert på areal slik det er i dag. Dette kan medføre reduksjon i kostnader til vann/avløp. - Er det mulig å anlegge moloker til avfall på borettslagets eiendom? Dette vil redusere kostnad pga. redusert hyppighet på henting. 

Mvh Styret